Lastrino novo jato


Lastrino novo jato
Poštovani sugrađani,

Još daleke 1983. godine poslednji put se desilo da je u naš grad ušao dvocifren broj novih vozila. Budućim i kontinuiranim planskim ulaganjima, kao i našim radom, trudom i zalaganjem, uveravamo Vas da na sledeći ovakav dan nećete čekati 36 godina, već ćemo ovaj trend nastaviti, u cilju ispunjavanja naše strateške misije kvalitetnog, bezbednog i pouzdanog prevoza putnika.

Vozni park SP “Lastra” d.o.o. Lazarevac je danas obnovljen sa 10 novih solo prigradskih autobusa marke Otokar, tip Territo. Vozila će biti uključena u eksploataciju u okviru prigradskog i posebnog linijskog prevoza putnika. Kapacitet pomenutih vozila je 92 mesta (56 mesta za sedenje i 36 mesta za stajanje). Vozila poseduju najsavremeniju opremu (WiFi i audio uređaje, klimu, elektronske displeje, video nadzor, sisteme za brojanje putnika i dr.).

U poslednje dve godine, vozni park SP “Lastra” d.o.o. Lazarevac je obnovljen sa 20 novih autobusa pomenutog turskog proizvođača, 16 solo-prigradskih, 2 zglobna i 2 turistička autobusa.